Notice: Undefined index: text in /www/application/widgets/twitter/controllers/Twitter.php on line 47 SO natural - Proces / werkwijze van het kweken van orchideeën
'Orchideeën kweken; geduld, geduld, en nog eens geduld…'

Proces - werkwijze

Phalaenopsis orchideeën kweken is een tijdrovende en kostbare bezigheid. Het is een uiterst specialistisch werk dat veel vakmanschap en geduld vraagt.

Orchideeën kweken volgens SO naturalTussen het groeiproces van de orchidee meristeem (plant deeltjes) en het moment waarop de plant z’n plek vindt in een woonkamer, verstrijken al snel 106 weken.
 
Anders gezegd; in hetzelfde tijdsbestek waarin een baby uitgroeit tot een peuter van zo’n 12 kilo en ca. 90 cm lengte - en tussendoor ook nog even leert eten, praten én lopen - groeit een orchidee tot een plantje van 60 tot 70 cm cm hoog.
 
Secuur werk
De eerste periode van z’n bestaan – pak ‘m beet zo’n 9 maanden – brengt de prille orchidee door in een steriele ruimte, waar temperatuur en luchtvochtigheid erg nauw luisteren. Dat om schimmels weg te houden. Het inpakken van de orchideeën, aan het einde van hun verblijf in de kwekerij, is ook al weer een secuur karwei. Dat gebeurt uiterst voorzichtig, om te voorkomen dat dik twee jaar werk in enkele seconden wordt verprutst.
 
Eerlijke prijs
Het spreekt voor zich dat al die toewijding, aandacht en tijd z’n prijs heeft. Een orchidee is dus nooit ‘goedkoop’. Aan de andere kant, wat is duur? Een kwalitatieve orchidee heeft al snel een bloeiperiode van 12 weken. En sommige soorten hebben per jaar soms wel drie bloeiperioden achter elkaar. Tja, daar kan toch geen enkel boeket bloemen tegenop.
 
Van 0 tot 36 weken:
Meristeem

Van 36 tot 66 weken:
Opkweken jonge planten

Van 66 tot 106 weken:
Doorgroeien kwekerij
Actueel
SO natural teelt nog duurzamer!

Zoals de bedrijfsnaam al zegt, zit duurzaamheid in het DNA van SO natural. Met trots melden wij dat het deze week behaalde MPS-ProductProof certificaat opnieuw ... > Lees meer

27 Oktober '17
SO natural doneert € 37.000,- aan goed doel Double Harvest in Haïiti

Op zaterdag 7 oktober jongstleden organiseerde orchideeënkwekerij SO Natural samen met haar consumentenwinkel Orchids & SO de jaarlijkse open dag voor ... > Lees meer

10 Oktober '17